‘Mijn tijd in Nederland heeft de basis gelegd voor het succes waar we als familie nu dagelijks van profiteren’

Fejér Zsombor koos er in 2013 voor om in Nederland te gaan werken. Na een verblijf van ongeveer een jaar kocht hij met zijn verdiende geld een busje. Hiermee werd de basis gelegd voor een eigen transportbedrijf. Wekelijks vervoert Fejér nu samen met enkele collega’s personen en goederen van en naar Roemenië. ‘Mijn leerzame tijd in Nederland heeft de basis gelegd voor het succes van mijn bedrijf’.

Geen BMW

Aangezien er weinig perspectief was voor jongeren Transsylvanië -een deel van Roemenië waar veel etnische Hongaren wonen- besloot Fejér zijn geluk te beproeven in Nederland. Hij kwam terecht bij De Jager Detachering in Zeeland. Nadat zijn contract was afgelopen, wilde hij van zijn verdiende geld een mooie BMW kopen. Na een telefoontje met zijn vader in Roemenië, werd hij op andere gedachten gebracht. ‘Is het niet beter om het geld te investeren in iets dat ook geld gaat opleveren?’

Transportonderneming JZS Trans

Fejér nam zijn vaders advies ter harte. Hij schafte in Nederland een tweedehands personenbusje aan en daarmee reed naar Roemenië. Eenmaal thuis aangekomen werkte hij samen met zijn vader een plan uit om een transportonderneming op te zetten tussen Transsylvanië en Nederland. Fejér en zijn vader schreven zich in bij de Roemeense kamer van koophandel en de onderneming ‘JZS Trans’ was daarmee een feit.

Jagen en voetballen

Door zijn werkervaring in Nederland en opgebouwde netwerk had Fejér al snel wind in de zeilen. Hij kreeg steeds meer aanmeldingen van personen die naar Nederland wilde reizen om aldaar te werken. Ook nam de vraag naar het vervoeren van goederen en pakketjes toe. Na verloop van tijd groeide hun vervoersdienst uit tot een serieus transportbedrijf. Fejér geniet ervan om zelf te rijden. Maar hij heeft inmiddels ook een aantal chauffeurs in dienst. In totaal pendelen ze nu met drie nieuwe bussen wekelijks tussen Roemenië en Nederland.

In zijn vrije tijd geniet Fejér van jagen en voetballen. Daar kan hij extra van genieten nu ‘JZS Trans’ zo goed draait. ‘Mijn tijd in Nederland met zijn gestructureerde aanpak en gelijkwaardige behandeling heeft de basis gelegd voor het succes waar we als familie nu dagelijks van profiteren. We kunnen financieel rondkomen en de vele netwerkcontacten geven ons veel voldoening’.